Workshop sportvoeding

Als beter presteren in de sport CrossFit een doel is dan speelt ook voeding een belangrijke rol. Met de Open in het vooruitzicht organiseren we zaterdag 24 februari weer de workshop sportvoeding.

Wat is het en wat maakt het anders dan wanneer je eet om gewoon gezond te blijven? Als je meer uit je training wilt halen, beter wil begrijpen hoe je lichaam werkt dan is deze workshop voor jou. We zullen nu de details bespreken, gezond eten gaat vooral over de basis goed doen, bij sportvoeding is het daarnaast belangrijk dat je wat extra doet om ervoor te zorgen dat je maximaal presteert en herstelt van de training. Die balans zoeken kan lastig zijn. Hoe weet je of een strategie nuttig is, of verspilling van tijd en energie?

Wanneer is het zinvol om bijvoorbeeld op je koolhydraten te letten, de timing van je maaltijden/macros en wanneer gaat creatine je helpen om beter te presteren? Welke andere factoren kunnen je prestatie nog beïnvloeden zoals slaap, je cyclus als vrouw, stress en hoe kun je daarmee omgaan? We zullen ook het risico van fanatiek sporten behandelen: wat is te veel? Hoe herken je symptomen van overtraining en wat doe je eraan?

Naast CrossFit, zullen we ook ingaan op strategieën voor andere competities zoals Hyrox of duur-evenementen zoals een marathon, triathlon of adventure race omdat velen van jullie naast CrossFit ook aan deze sporten doen.

De workshop is gratis en aanmelden kan al in de app!

Wanneer?
24 februari 2024
Voor wie?
Voor iedereen