Trainingen

ONS AANBOD

WOD-2

crossfit

CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De filosofie achter CrossFit is om niet te specialiseren in een specifiek sportonderdeel, omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden.

Olympic weightlifting

In deze trainingssessies focus je op techniek en het beheersen van de Clean & Jerk en de Snatch; de twee componenten van de Olympische sport Weightlifting. Je voert deze en additionele ondersteunende oefeningen uit om deze complexe oefeningen meester te worden. Het doel is om de techniek, kracht, coördinatie, balans, flexibiliteit en mentale focus aan te leren. In een kleine groep wordt je door onze coach begeleid in ons eigen Olympic Weightlifting programma, waarin de oefeningen afgestemd zijn op jouw beoogde resultaten.

EH_Gym-36
EH_Gym-2

Fundamentals

Heb jij geen ervaring met CrossFit, zou je het wel graag eens willen proberen maar vind je het lastig om meteen in te stromen in de reguliere lessen? Dan zijn de fundamentals lessen voor jou! De fundamentals lessen zijn een cursus van 4 weken die zich telkens herhaalt. Per les kun je zien wat er behandeld zal worden en hierdoor kun je dus gemakkelijk een les inhalen als je er een gemist hebt.

Het doel van de fundamentals lessen is iemand met geen of weinig ervaring in CrossFit introduceren tot de sport. In 8 lessen maak je kennis met CrossFit in de breedste zin van het woord. We leggen je alle bewegingen een keer op een rustig tempo uit, helpen je om een oefening aan te passen als je die nog niet beheerst en we maken je wegwijs in de gym.

Verder leren we je alle termen zoals AMRAP, EMOM, Benchmark WOD en begrippen in de sport zoals de Open, Games en Girls workouts. Daarnaast is het de uitgelezen kans om je coaches en mede boxgenoten te leren kennen.

powerlifting

In de powerlift lessen focus je op de techniek van de squat, bench press en deadlift; de drie oefeningen die de basis vormen voor de sport powerlifting. Deze compound oefeningen zijn bewegingen waarbij je meerdere spiergroepen tegelijk traint. Je werkt aan een programmering met verschillende progressies en ondersteunende oefeningen, waardoor je kracht, balans en stabiliteit zullen verbeteren.

Powerlifting-2
Mobility-2

Mobility

In de mobility training werk je aan het vergroten van je functionele bewegingsvrijheid. Door middel van dynamische oefeningen worden kracht en controle rondom je gewrichten verbeterd met een grotere bewegingsuitslag als resultaat. Het doel van de mobility training is het vergroten van ieders individuele bewegingsvrijheid en dit te kunnen toepassen in alle bewegingen die je training en het dagelijks leven vraagt.

Gymnastic Skills

In deze les focus je op de fundamentele gymnastic skills zoals lichaamsbewustzijn & controle, coördinatie, core spanning en stabiliteit van je gewrichten. We helpen je de technische aspecten van alle gymnastic vaardigheden die terugkomen binnen CrossFit te beheersen. Om te oefenen met het toepassen van deze vaardigheden in de hoge intensiteit van CrossFit, sluiten we onze lessen af met een workout waarin de focus op gymnastics ligt.

GymSkills-2
EH_Gym-83

Boxfit

BoxFit is een conditionele les met elementen van boksen. We maken gebruik van een combinatie van oefeningen met het eigen lichaamsgewicht, soms sparren op elkaar, maar voornamelijk op de bokszak.

Er wordt gewerkt in korte intensieve intervallen die worden afgewisseld met rustperiodes. Je werkt aan je conditie, coördinatie en uithoudingsvermogen. Je mag voor deze les je eigen handschoenen meenemen, maar we hebben een paar handschoenen voor je als je die niet hebt.

Bootcamp

Bootcamp is onze full body buitenles. Soms maken we gebruik van attributen zoals elastieken, een dumbbell, kettlebell of ons eigen buiten rek, maar we gebruiken voornamelijk oefeningen met je eigen lichaamsgewicht. We maken daarbij optimaal gebruik van de omgeving rond Strijp-T.

Verwacht een gevarieerde training met intervallen en hardlopen waarin we aan kracht, conditie en coördinatie werken. Het is een toegankelijke les om mee te beginnen, zeker als je geen ervaring hebt met sporten.

4-2
EH_Gym-64

Crossfit level 2

De level 2 lessen zijn lessen voor de gevorderde CrossFitter waarbij je wat meer wordt uitgedaagd dan de gewone WOD. Dit doen we door moeilijkere oefeningen en combinaties te programmeren. Er is ruimte om nieuwe skills te leren, maar techniek blokken zullen wat minder vaak terugkomen dan bij de gewone WOD.

De lessen zullen meer gericht zijn op het trainen van bestaande skills, het trainen onder vermoeidheid en grote volumes leren draaien. Daarnaast denken we hierbij ook regelmatig buiten de box: “expect the unexpected”. Dus niet raar opkijken als je een keer met zwemspullen bij de Dommel wordt verwacht!