Gymnastics

programmering

EH_Gym-89

In de gymnastics lessen werken we aan alle bewegingen met het lichaamsgewicht. Daarbij wordt soms het rek, de ringen of het touw gebruikt maar geen gewichten of machines.

Denk hierbij dus aan relatief simpele bewegingen zoals air squats, box jumps, push ups en sit ups, maar ook complexere bewegingen zoals (kipping) pull ups, chest to bars, (ring) muscle ups, touwklimmen, handstands en pistol squats.

In deze lessen bouw je aan vaardigheden, spierkracht, mobiliteit, coördinatie en balans.

Focus voor de aankomende periode

In Januari en Februari gaan we werken aan de kipping (C2B) pull up en Handstand Push Up. Deze cyclus is specifiek bedoeld om je eerste pull up of HSPU te doen of hierin sterker te worden. Voor gevorderde atleten is er ook nog een hoop efficiëntie winst te behalen, zeker met het oog op de open aankomende maand. Hierdoor ligt de focus echt op duw en trek oefeningen en zit er wat minder variatie in de oefeningen dan je misschien gewend bent. 

Elke les bestaat uit een warming up, foundations: waarin we focussen op het perfectioneren van basis positie zoals de “hollow body” en handstand positie en tot slot een kracht/skill onderdeel.

Het kracht/skill blok wisselt per week, dat betekent dat deze hetzelfde is op dinsdag en donderdag, zodat we een groot volume van de oefeningen kunnen draaien. Het volume en de moeilijkheid van de oefeningen zullen over de weken toenemen. Elke training heeft opties voor 3 niveaus dus er is altijd een niveau dat past:

Beginner: geen HSPU / geen kipping pull up

Intermediate: 1-5 HSPU / 1-10 kipping pull ups, geen C2B

Advanced: >5 HSPU / 10+ kipping pull ups & 1-5 C2B pull ups