3. Kun je CrossFit combineren met andere sporten zoals een adventure race & sportvoeding

De CrossFit Strijp Podcast
De CrossFit Strijp Podcast
3. Kun je CrossFit combineren met andere sporten zoals een adventure race & sportvoeding
Loading
/

Over 2 weken doen Tim en Robin mee met een adventure race. Een race van 200 km in een team van 4 met (hard)lopen, mountainbiken en kajakken in 36 uur. Is dat wel te combineren met CrossFit? En zo ja, hoe bereid je je daarop voor? Veel van onze leden doen naast CrossFit nog iets anders zoals lopen, fietsen, hockey etc. Zit dat elkaar niet in de weg? Hoe groot is het interference effect?

Tot slot gaan we het ook hebben over sportvoeding: voeding gericht op maximale prestatie en herstel. Hoe pas je je voeding aan op dit soort training? Waarom verschillen koolhydraatbehoeften voor krachtsport, CrossFit en RaidLowlands? Wat is de functie van koolhydraten als het gaat om sportprestatie en waarom is sportvoeding niet per se gezonde voeding?

Het artikel van Menno Henselmans over koolhydraatbehoeften voor krachtsport: Henselmans, M., Bjørnsen, T., Hedderman, R. and Vårvik, F.T., 2022. The effect of carbohydrate intake on strength and resistance training performance: a systematic review. Nutrients, 14(4), p.856.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *